
Agar 100 g

Opis
Agar jest w całości naturalnym surowcem, doskonałym dla zdrowej diety i pięknej skóry, pozyskiwanym z alg czerwonych (krasnorostów). Jest bogaty w minerały i białka. Doskonale sprawdza się w cukiernictwie oraz kulinariach, również wegańskich i wegetariańskich. Świetny do stosowania w łagodzących i odmładzających recepturach kosmetycznych. Niesłychanie prosty w użyciu.
Stosować zgodnie z przepisem dla danej potrawy.
Sposób użycia: najczęściej stosuje się 2 g proszku (1 łyżka) na 500 ml Agar wymieszać w małej ilości wody lub innego płynu (np. 1 łyżkę agaru w 4 łyżkach wody). Podnieść temperaturę płynu do 85 ° C lub doprowadzić do wrzenia. Trzymać na wolnym ogniu 5 min – dla proszku. Dodać resztę płynu i dobrze wymieszać. Odstawić na bok i poczekać aż całość stężeje.